Tillbaka till alla nyheter

Gabriella Rudbeck Wattin byter arbetsplats

8 juni, 2010

Ur SVD Näringsliv

Varför byter du arbetsplats?

Gabriella Rudbeck Wattin anställs till plastikkirurggruppen Sabbatsberg, som växer så det knakar och nu fördubblar operations- och mottagningskapaciteten.

8 juni 2010 kl 11:27

– Det som lockar är bland annat kopplingen till Sabbatsbergs sjukhus som erbjuder en hög patientsäkerhet. Det är väldigt viktigt för mig. Där finns även hög kirurgisk kompetens på olika nivåer. Jag har erbjudits möjligheten att bli delägare i Teres Medical Group som äger Plastikkirurgigruppen. Företaget befinner sig i en expansiv fas och det ska bli roligt att få vara med.

Hur kommer det sig att det går så bra för branschen?

– Människor tillåter sig att känna efter hur de mår. Man vill idag investera i sig själv och sitt välmående.

Vilken typ av ingrepp har ökat?

– Det handlar både om estetisk plastikkirurgi men också om rekonstruktionskirurgin, till exempel bröstkirurgi efter cancer. För 10–15 år sedan var det inte alls lika vanligt som det är nu. Patienterna ställer krav på ett annat sätt, vilket är bra.

Finns det ingrepp ni säger nej till?

– Ja, det är inte ovanligt. Jag brukar ge mina patienter en hemläxa. De får gå hem och tänka igenom ingreppet, ställa sig själva alla de viktiga frågorna.

Hur ser framtidens plastikkirurgi ut?

– I Sverige sker relativt få ingrepp om man jämför med vissa andra länder. Utvecklingen går otroligt fort framåt. Forskningen ger oss nya metoder och nya möjligheter. I framtiden kommer säkert fler män att genomgå plastikkirurgiska ingrepp.

NEGRA EFENDIĆ

08-13 52 84 [email protected]

 

http://www.svd.se/naringsliv/varfor-byter-du-arbetsplats_4834663.svd